Film over Amerikaanse seksslavernij

Regisseur Roland Emmerich, bekend van 'Independence Day' en 'The Patriot', gaat een controversiële film maken over seksslavernij in Amerika. Dit meldt filmvakblad Variety woensdag. De film wordt gebaseerd op een artikel uit het New York Times Magazine getiteld 'The Girls Next Door'.

De film behandelt drie levensverhalen. Eén verhaal gaat over een meisje uit de Oekraïne, dat een beter leven in Amerika wordt beloofd, maar eenmaal daar wordt gedwongen om te werken als seksslaaf. Een ander oogpunt is dat van een Mexicaans meisje dat gekidnapt wordt en als prostituee moet gaan werken. De derde invalshoek gaat over haar broer, die samen met een politieagent zijn zus probeert te bevrijden. De agent zelf heeft een jonge dochter die ook gevangen genomen is en als seksslavin gebruikt wordt.

In het artikel staat dat er vele meisjes uit Oost-Europa en Latijns Amerika op deze manier seksueel misbruikt worden, maar dat de media er bijna geen aandacht aan schenken. De New York Times concludeert dat er tussen de 30 tot 50.000 seksslaven in Amerika aan het 'werk' zijn.

Emmerich, die op dit moment bezig is met het afronden van zijn grote zomerfilm 'The Day After Tomorrow', wil dit onderwerp heel graag verfilmen en hiermee het probleem aan de kaak stellen. De film komt naar verwachting uit in 2005.



NieuwsFilm

meest populair