Shouf Shouf Habibi! wordt Gouden Film

De film Shouf Shouf Habibi! heeft binnen tien dagen meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Daarmee heeft de productie de status van Gouden Film bereikt. De prijs is zondag uitgereikt bij de Duitse première van de film op het filmfestival van Berlijn.

Shouf Shouf Habibi! vertelt over de pogingen van een jonge Marokkaan om in Nederland een succesvolle carrière op te bouwen. Bij vertoningen vorige week ontstonden rellen in bioscoopzalen in Utrecht en Rotterdam. Tijdens een voorstelling gooiden tientallen jongeren met flesjes, blikjes en popcorn en zochten de confrontatie met andere bezoekers.

De politie kwam er aan te pas om de bioscoopzaal te ontruimen. Het grootste deel van het publiek bestond uit tieners van Marokkaanse afkomst.

Volgens de makers van Shouf Shouf is er geen oorzakelijk verband tussen hun film, waarin de cultuurverschillen tussen Marokkanen en Nederlanders op de hak worden genomen, en de rellen. ,,De Marokkaanse gemeenschap heeft al heel lang op een film als deze gewacht'', stelt een zegsvrouw van distributeur Independent Films.



NieuwsFilm

meest populair