'Cold Mountain had slechte timing'

Cold Mountain met Nicole Kidman heeft geen Oscar-nominatie voor beste film gekregen, omdat de rolprent pas in december uitkwam. Althans, zo luidt de redenering van Miramax-baas Harvey Weinstein. Miramax is de studio die de film heeft gemaakt.

Weinstein zei dat er gewoon niet genoeg mensen waren die de film gezien hadden. Dit is de eerste keer in twaalf jaar dat Miramax het zonder een beste film-nominatie moet stellen. Over het geheel gezien echter sleepte de studio wederom de meeste nominaties (15) weg.

Weinstein: "Het feit dat de Oscars nu in februari zijn in plaats van in de traditionele maand maart, heeft de hele positionering van de films veranderd." 'Cold Mountain' kwam in Amerika in december uit en op 'The Return of the King' na, werden de andere vier genomineerden eerder in het jaar uitgebracht.

"We zijn door de korte periode tekort geschoten. Ik weet niet hoeveel Academy-leden wij eigenlijk bereikt hebben", aldus Weinstein. De film heeft overigens toch nog zeven nominaties gekregen, waaronder voor beste acteur (Jude Law) en beste vrouwelijke bijrol (Renee Zellweger). 'Cold Mountain' is een Amerikaans Burgeroorlog-drama. De film draait vanaf 19 februari in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair