'Shouf Shouf' steekt 'King' naar de kroon

'The Return of the King' is werkelijk niet van zijn troon af te slaan. Dit afgelopen weekend stond de, met 11 Oscars genomineerde film, weer de eerste plaats niet af. Met nog eens 560.000 euro in de pocket, staat het fantasy-epos nu op ruim 13 miljoen euro.

Zeer verrassend staat op de tweede plek de Nederlandse komedie 'Shouf Shouf Habibi' met een totaal van 390.000 euro. Hoewel de film maar in dertig bioscoopzalen draait, werd een flinke omzet binnengehaald. Per bioscoopzaal werd dit weekend 13.000 euro verdiend. Ter vergelijking, 'Return of the King', die op 148 schermen draait, haalde gemiddeld 3.787 euro per scherm binnen. Vanaf deze week wordt het aantal vertoningen van 'Shouf Shouf' opgeschroefd naar 38 kopieën.

Zijn tegenstander was de eerste Nederlandse martial-arts film 'Fighting Fish', maar deze viel beduidend minder in de smaak bij het publiek dan 'Shouf Shouf'. 'Fighting Fish' kwam binnen op de 16e plaats dit weekend, met een recette van 30.000 euro. De actie-komedie 'Welcome to the Jungle' opende op een 7e plek, met 90.000 euro.

Volgend weekeinde openen twee grote films hun cinematografische deuren. De één is 'Once Upon a Time in Mexico', het vervolg op 'Desperado' met wederom Antonio Banderas en Selma Hayek in de hoofdrollen. En de tweede is de romantische comedy 'Something's Gotta Give', met Jack Nicholson en de met één Oscar genomineerde rol van Diane Keaton. Misschien dat een van deze films de 'King' weet af te zetten.



NieuwsFilm

meest populair