Hollywood grootverdieners

Jim Carrey staat bovenaan de lijst van Hollywood-sterren die in 2003 het meeste geld opbrachten aan de Amerikaanse bioscoopkassa's. Dit meldt 'the Quigley Poll', die deze Top 10 al sinds 1932 samenstelt. Deze poll wordt jaarlijks onder alle bioscoopexploitanten in Amerika gehouden.

Carrey was in 2003 in de zeer succesvolle komedie 'Bruce Almighty' te zien. Het is de eerste keer dat Jim de eerste plaats van de felbegeerde poll weet te bereiken. 'Bruce Almighty' was afgelopen zomer goed voor 242 miljoen dollar. Carrey is eind dit jaar te zien in de film 'A Series of Unfortunate Events'.

Op de tweede plaats staat actrice Nicole Kidman. Zij stond met de films 'The Hours', 'The Human Stain' en 'Cold Mountain' in 2003 aan de box office genoteerd. Dit jaar is zij te zien in de zwarte komedie 'The Stepford Wives' en de thrillers 'Birth' en 'The Interpreter'.

Als derde eindigt 'good old' Jack Nicholson. Hij had de twee komedies 'Anger Management' en 'Something's Gotta Give' uit in 2003, die samen goed waren voor zo'n slordige 245 miljoen dollar.

Verder zijn het de bekende sterren Tom Cruise (4), Julia Roberts (5), Johnny Depp (6), Russell Crowe (7), Tom Hanks (8), Will Ferrell (9), heel groot in Amerika door 'Old School' en 'Elf', en Renee Zellweger (10) die de Top 10 compleet maken. De Beloftes van Morgen zijn Ashton Kutcher, bekend van 'Dude, Where's My Car?' en 'MTV's Punk'D', en Scarlett Johansson, genomineerd voor een Oscar voor haar rol in 'Lost in Translation'.



NieuwsFilm

meest populair