IDTV bezig met Australische remake Poolse bruid

Producent IDTV werkt aan een Australische remake van De Poolse Bruid. Dat heeft producent Anton Smit maandag bekendgemaakt.

Het Nederlandse verhaal, over een Poolse prostituee die vluchtend voor haar pooier liefde vindt bij een stugge Groningse boer, is verplaatst naar het uitgestrekte Australië. De Poolse bruid wordt nu een Afghaanse.

,,Het is een prachtig universeel verhaal dat een veel groter publiek verdient dan het nu heeft gehad'', stelde producent Smit. ,,Bovendien herbergt het woeste Australische landschap dezelfde adembenemende schoonheid als het Groningse platteland.'' De Afghaanse bruid in de remake ontvlucht een vluchtelingenkamp waar ze wordt uitgebuit als prostituee. Ze vindt onderdak en genegenheid bij een, eveneens stugge Australische boer.

De Australische regisseur Peter Duncan werkt op dit moment nauw samen met de oorspronkelijke scenarist Kees van der Hulst aan een Engelstalig script. Hoofdrollen zijn nog niet bekend, al voelt producent Smit er veel voor om actrice Monic Hendrickx, die in het origineel de Poolse bruid speelde, ook te vragen de Afghaanse bruid te spelen. ,,Ik weet zeker dat zij een overtuigende Afghaanse kan spelen: na de première van het origineel vroeg ook iedereen zich af wie toch die Poolse actrice was.''

De opnames zouden medio 2005 plaats moeten vinden. Het budget van de film bedraagt tussen de 1,5 en 2 miljoen euro. De Afghaanse bruid wordt mede gefinancierd met Australisch geld. Producent Smit overweegt van meer Nederlandse succesfilms een Engelstalige versie te gaan maken. Hij noemt als mogelijke titels Cloaca en Familie van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen.



NieuwsFilm

meest populair