Veel buitenlandse belangstelling voor 'De Tweeling'

De Nederlandse film De Tweeling is inmiddels verkocht aan 28 landen over de hele wereld. Dat heeft een zegsman van High Point Film, de internationale verkoopagent van De Tweeling, donderdag bekendgemaakt.

De buitenlandse interesse voor de film, die dinsdag werd genomineerd voor een Oscar voor de beste niet-Engelstalige film, is de afgelopen dagen enorm toegenomen. De film zal te zien zijn in alle werelddelen en gaat draaien in onder meer de meeste Europese landen, Japan, Thailand, Zuid-Afrika en Argentinië. In Israël wordt de film relatief het meest in roulatie gebracht, volgens de woordvoerder ,,wegens het aansprekende thema van de film.''

In de Verenigde Staten gaat De Tweeling in de week na de Oscaruitreiking in première. De Amerikaanse distributeur Miramax heeft groot vertrouwen in de film, aldus High Point Film. De bedoeling is ook dat de Nederlandse makers en acteurs in februari voor een promotietour een week naar Hollywood gaan.

De Tweeling is de verfilming van het succesvolle boek van schrijfster Tessa de Loo over twee Duitse tweelingzusjes die eind jaren twintig van de vorige eeuw van elkaar worden gescheiden. De een gaat bij haar tante in Nederland wonen, de ander blijft bij een oom in Duitsland. Door de Tweede Wereldoorlog wordt hun contact verbroken, tot ze elkaar vijftig jaar later nog eenmaal ontmoeten.

De Tweeling heeft tot dusver in Nederland bijna 700.000 bezoekers getrokken. Wegens de nominatie is de productie de komende maand opnieuw in een groot aantal bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair