Meeste opnames 'Exorcist' moeten over

Een jaar nadat de opnames voor de Amerikaanse film Exorcist The Beginning voltooid werden in de Italiaanse filmstudios Cinecittà, wordt de hele set weer bijeen geroepen om nieuwe opnames te maken. Meer dan de helft van de scènes wordt opnieuw geschoten.

Ook de Nederlandse acteur Antonie Kamerling moet opnieuw voor de camera's verschijnen, evenals het groepje Nederlandse figuranten. Kamerling hoopt met de film zijn Amerikaanse doorbraak te maken.

Producent Morgan Creek hoopt zo de film te maken die ze voor ogen had. Regisseur Paul Schrader (American Gigolo, Raging Bull) leverde vorig jaar een psychologisch drama af, waar de producent niet op zat te wachten. Schrader nam ontslag en Renny Harlin (Driven, Cliffhanger, Die Hard II) werd aangetrokken om met het bestaande materiaal meer thrillerelementen aan te brengen. Uiteindelijk werd gekozen om het grootste deel van de scènes over te spelen.

Acteur James Darcy vervangt Gabriel Mann, die andere verplichtingen heeft en de jonge schoonheid Izabella Scorupco moet wellicht meer volk naar de filmzalen trekken.

Hoofdrolspeler blijft de Zweedse acteur Stellan Skarsgard, die de rol van father Merrin speelt. In The Beginning wordt het verhaal van duiveluitdrijver Merrin verteld, die na een traumatische ervaring tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland naar Afrika vertrekt, waar hij de duivel ontmoet.

Antonie Kamerling speelt de Duitse SS'er Kessel, die Merrin voor het blok stelt dorpsbewoners, gespeeld door Nederlandse figuranten, te selecteren voor hun executie. Het is Kamerlings eerste Amerikaanse film en moet zijn opstap naar Hollywood worden.

Het is nog niet duidelijk of ook de buitenopnames, die vorig jaar in Marokko werden gemaakt, opnieuw moeten worden geschoten.



NieuwsFilm

meest populair