IFFR sluit af met 'Girl with a pearl ring'

De slotfilm van het Internationaal Filmfestival Rotterdam is Girl with a pearl ring. De film van regisseur Peter Webber is de geromantiseerde ontstaansgeschiedenis van het schilderij 'Meisje met parel' van Johannes Vermeer.

Drie Nederlandse medewerkers van deze Britse film zijn genomineerd voor een Oscar: kostuumontwerper Dien van Straalen en art-directors Ben van Os en Cecile Heideman.

Met deze nominaties maakt Nederland kans op drie oscars. Dinsdag werd bekend dat De Tweeling als beste niet-Engelstalige film is genomineerd voor het felbegeerde beeldje. Schrijfster van de roman De Tweeling Tessa de Loo liet woensdag via haar uitgeverij De Arbeiderspers weten heel blij te zijn met de Oscarnominatie. Zij vindt het een hele eer.

Ook ziet zij door deze nominatie goede kansen voor de internationale markt voor deze film. De Loo vermoedt dat meer landen interesse zullen tonen in de film dan tot nu toe het geval was. De schrijfster betreurt het dan ook dat ,,kennelijk de macht van Hollywood en een Oscarnominatie nodig blijken te zijn om een film de internationale aandacht te geven die ze verdient''.

Girl with a pearl ring wordt in het voorjaar in de Nederlandse bioscopen uitgebracht. In de film speelt Colin Firth de rol van Vermeer en Scarlett Johansson de rol van het meisje. De film is ook genomineerd voor beste cinematografie.



NieuwsFilm

meest populair