Return of the King nog steeds op 1

Return of the King is niet in populariteit gedaald aan de Nederlandse bioscoopkassa's. De film was wederom nummer 1 dit afgelopen weekend, met een bedrag van EUR 675,2 duizend. In totaal heeft de Lord of the Rings-film inmiddels EUR 12,6 miljoen opgebracht. En het ziet er niet naar uit dat de film al uitgedraaid is. Op de tweede plaats Tom Cruise als The Last Samurai, met EUR 460 duizend op de teller. Tom doet het zeker niet slecht, maar kan toch de King niet van zijn troon stoten.

De nieuwkomers van afgelopen weekend deden het aardig. Het Julia Roberts-vehikel Mona Lisa Smile was goed voor de derde plaats, met een recette van EUR 262,9 duizend. Waarschijnlijk heeft alleen de vrouwlijke doelgroep de moeite genomen om naar Julia's lachende schilderij te komen kijken. De andere binnenkomer is van een geheel ander kaliber. De horrorfilm The Texas Chainsaw Massacre kwam bescheiden binnen op de vijfde plek, met EUR 148,4 duizend in de pocket. Op nummer 4 staat dat vredelievende visje Nemo, die in de achtste week van release nog EUR 173,6 duizend bij elkaar weet te zwemmen.

Volgend weekend staan er twee Nederlandse produkties te trappelen om gezien te worden: de integratie-komedie Shouf Shouf Habibi en de eerste Nederlandse martial-arts film Fighting Fish. Hollywood doet zijn duit in het zakje met de actie-comedy Welcome to the Jungle, met The Rock in de hoofdrol. Of één van deze films zijn weg naar de top kan vechten is volgend weekend bekend.



NieuwsFilm

meest populair