Japanse horror met Hollywoodsausje

Hollywood heeft sinds het mega-succes van The Ring de smaak te pakken van het re-maken van Japanse horrorverhalen. Dit jaar komen drie 're-made' Japanse griezelfilms uit, waarbij gehoopt wordt op hetzelfde succes als The Ring vorig jaar.

Dark Water is het eerste project dat een Hollywood-make-over krijgt. Het origineel is van dezelfde regisseur als de Japanse Ring en gaat over een vrouw met kind die net uit een vreselijke scheiding komt en verhuist naar een somber appartementencomplex. Helaas vinden ze geen troost in hun nieuwe omgeving, maar krijgen ze last van een overleden meisje, dat ooit in het huis woonde en nu rondspookt. Hoofdrollen zijn voor Oscar-winnares Jennifer Connelly, Tim Roth en John C. Reilly. Roth speelt Connelly's vreemde advocaat, die vanuit zijn auto werkt.

De tweede film is The Grudge, gebaseerd op het Japanse Ju-On. Dit verhaal gaat over een vloek die ontstaat wanneer iemand op een gruwelijke manier overlijdt. Zij die met deze bovennatuurlijke moordzuchtige vloek in aanraking komen, sterven en daaruit wordt weer een nieuwe vloek geboren. Als door een virus raken de slachtoffers besmet. Hoofdrollen zijn voor Buffy-actrice Sarah Michelle Gellar, Jason Behr en Bill Pullman.

De derde film is The Ring 2, het vervolg op de succesvolle eerste Japanse horrorfilm. Actrices Naomi Watts en Daveigh Chase komen terug als Rachel Keller en het 'enge' meisje Samara. Regisseur Gore Verbinski keert niet terug, hij laat de leiding over aan nieuwkomer Noam Murro. Het script wordt angstvallig geheim gehouden, maar het zal zeker voor de nodige rillingen over de rug gaan zorgen. Japan is hot en Hollywood profiteert daarvan mee.



NieuwsFilm

meest populair