Scorsese heeft interesse in Graham Greene verhaal

Regisseur Martin Scorsese heeft interesse getoond in het verfilmen van een boek geschreven door Graham Greene. Het gaat om 'The Heart of the Matter', een boek, dat toen Scorsese het las als jongeman, hem altijd is bijgebleven.

Het verhaal gaat over een katholieke politieofficier, gelegerd in West-Afrika, die gelukkig is getrouwd. Hij komt in de problemen wanneer hij verliefd wordt op een andere vrouw, terwijl hij bezig is een diamantensmokkel op te rollen. Al snel groeien de zaken hem boven het hoofd en is zijn leven niet meer zeker.

'The Aviator' is Scorsese's eerstvolgende project. De film beschrijft het leven van biljonair, excentriekeling en Hollywood magnaat Howard Hughes die tevens bijzondere uitvindingen heeft gedaan voor de luchtvaart. Hughes is tevens berucht om de manier waarop hij vele van s'werelds mooiste vrouwen wist te verleiden.

De rol van de 'Don Juan' wordt gespeeld door niemand minder dan hartenbreker Leonardo DiCaprio. Verdere rollen zijn voor Cate Blanchett als actrice Katherine Hepburn, Kate Beckinsale als diva Ava Gardner, Gwen Stefani (de lead-singer van No Doubt) als sexbom Jean Harlow en Jude Law als Errolll Flynn. De film behandelt voornamelijk de tijd tussen de jaren '20 en '40, toen Huhges films regisseerde en zijn 'vliegende' uitvindingen testte. 'The Aviator' is vanaf begin 2005 in de bioscoopzalen te zien.



NieuwsFilm

meest populair