Enorme belangstelling filmfestival Rotterdam

De publieke belangstelling voor het Internationaal Filmfestival Rotterdam is 'overweldigend', aldus een woordvoerder van het festival maandag. Sinds zaterdag de kaartverkoop begon, zijn 95.000 toegangskaarten verkocht. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Dit jaar kunnen filmliefhebbers voor het eerst kaarten on-line kopen. De belangstelling daarvoor is volgens de woordvoerder zo groot dat de site de aanvragen een aantal keren niet kon verwerken en daardoor onbereikbaar werd. Belangstellenden namen daarop hun toevlucht tot de kassa's in De Doelen, die het vervolgens extreem druk kregen. Telefoonlijnen raakten daardoor overbelast. Een aantal voorstellingen is al uitverkocht.

De 33e editie van het film-evenement heeft plaats van 21 januari tot 1 februari in diverse Rotterdamse theaters. De openingsfilm woensdagavond is Zatoichi van de Japanse regisseur Kitano Takeshi. Hij woont de opening persoonlijk bij. Gedurende het festival worden honderden lange en korte films vertoond, waaronder een aantal premières.



NieuwsFilm

meest populair