People's Choice Award

Niet alleen echte filmcritici en andere mensen die zeggen dat ze iets weten voor TV en film reiken prijzen uit. Nee, een keer per jaar mag ook de Amerikaanse bevolking de stem laten horen, als het gaat om wat zij wel en dus ook niet leuk vinden om naar te kijken.


Dit evenement heet de People's Choice Awards en afgelopen zondag was het weer zover. De echte Amerikaan eerde hun favoriete film/TV-programma en sterren van 2003.

Opvallende winnaar voor 'beste film' was Pirates of the Caribbean. Beste Dramatische Film was Lord of the Rings: the Two Towers (het tweede deel dus). Tot Beste Comedy Film werd Bruce Almighty met Jim Carrey verkozen. Hij nam de prijs natuurlijk weer op zijn eigenzinnige manier in ontvangst ("Heel Hollywood heb ik bekeerd tot het christendom").

Op het TV-front was Friends de grote winnaar, met een emotioneel afscheid van de cast omdat dit het laatste seizoen wordt van de zes boezemvrienden.

Mel Gibson en Julia Roberts waren vorig jaar favoriete acteur en actrice, ondanks het feit dat ze beiden vorig jaar geen film maakten. Favoriete Entertainer Allertijden werd Tom Hanks, die Bill Cosby en Clint Eastwood achter zich liet.

Tenslotte was het zeer opmerkelijk dat voor Favoriete Mannelijke Artiest rapgiganten Eminem en 50 Cent het moesten afleggen tegen één of andere countryster (Tim McGraw) waar Nederland nog nooit van gehoord heeft.



NieuwsFilm

meest populair