Eric Bana speelt Elvis Presley in Elvis & Nixon

Danny Huston speelt de 37e president van de Verenigde Staten.

Ondanks dat beide personages met de enige regelmaat voorbijkomen op het witte scherm, is de acteur en huidig schrijver/regisseur Cary Elwes aan de slag gegaan met een film over de Amerikaanse grootheden Elvis Presley en Richard Nixon. In de film Elvis & Nixon speelt Eric Bana de rol van popster Elvis Presley en Danny Huston de rol van de 37e president van de Verenigde Staten, aldus Variety.

Elwes schreef samen met Joey en Hanala Sagal het script dat gaat over een daadwerkelijk plaatsgevonden ontmoeting tussen de twee bekendheden. Presley en Nixon ontmoetten elkaar in Washington DC in 1970 nadat Elvis een brief schreef waarin hij aan de president vraagt om van hem een "Federal Agent At Large" te maken. Tijdens het bezoek gaf Elvis meerdere cadeaus, waaronder een pistool en familiefoto's, aan de president, die we de afgelopen jaren al in heel wat films zagen zoals Clint Eastwoods J. Edgar (2011), Ron Howards Frost/Nixon (2008) en uiteraard Oliver Stone's Nixon (1995).

Elvis Presley verschijnt aan de lopende band in allerlei (tv-)films en tv-series. In 1979 was het Kurt Russell die Elvis speelde in de tv-film Elvis. In 2005 verscheen er de succes tv-serie Elvis met Jonathan Rhys Meyers in de titelrol.



NieuwsFilm

meest populair