Johnny Depp in 2004

Het wordt een hectisch jaar voor de alweer 40-jarige megaster Johnny Depp. Er komen dit jaar maar liefst drie films uit met Depp in de hoofdrol en hij gaat er nog eens 4 opnemen dit jaar.

Filmvakblad Variety meldt vrijdag dat Johnny eind februari aan de opnames van de film The Libertine gaat beginnen. In de 17e-eeuwse film speelt hij, naast onder andere John Malkovich, de rol van Rochester, een dichter, notoire vrouwenverslinder en schavuit.

Daarna gaat Depp de rol van Willy Wonka spelen, in de langverwachte re-make van Sjakie en de Chocoladefabriek. Hij heeft grote schoenen te vullen, want in het origineel werd de rol onsterfelijk gemaakt door Gene Wilder. Visionair en cultregisseur Tim Burton gaat de acteur de juiste aanwijzingen geven. Dit wordt de vierde film waarin de twee vrienden met elkaar gaan samenwerken.

Aan het einde van het jaar tenslotte reist Johnny af naar het Caribisch gebied, om daar, met de volledig terugkerende cast & crew, het vervolg op de zomerhit Pirates of the Caribbean te filmen.

Johnny Depp zal dit jaar al o.a. te bewonderen zijn in J.M. Barrie's Neverland, over het leven van de auteur van Peter Pan en in de Stephen King-thriller Secret Window.



NieuwsFilm

meest populair