Warner Bros in 2004

Warner Bros heeft een kleurrijk jaar voor de boeg, met sterk uiteenlopende films. Van Colin overgoten met lichaamssappen tot Halle Berry die ronddartelt in haar leren Catwoman pakje, er gebeurt van alles bij Warner Bros in 2004. Hier een overzicht.


A Cinderella Story
Hillary Duff (Lizzy McGuire) speelt een sullig meisje die tijdens een nacht verandert als haar telefoon gevonden wordt door een mysterieuze jongen (Chad Michael Murray) met wie ze SMS/E-mail contact houdt en wie ze uiteindelijk zal ontmoeten tijdens het Halloween schoolfeest.


A Sound of Thunder
Gebaseerd op een kort verhaal van Ray Bradbury. Een wild-jager gaat op een tijdreis-safari om op dinosaurussen te jagen in de prehistorie. Als hij oog in oog komt met een Tyrannosaurus Rex, raakt hij in paniek en raakt van het pad af, waardoor hij de historie veranderd.


Alexander
Geregisseerd door Oliver Stone. Biografische film over het leven van Alexander de Grote (Colin Farrell), de jonge Macedonische generaal die 90% van de wereld veroverde. De film volgt 8 jaar aan campagnes naar onder andere Persië, Egypte en India, samen met zijn naaste relaties.


The Aviator
Martin Scorsese neemt de regie van deze film op zich. Gebaseerd op de jonge jaren (1930-1946) van Howard Hughes die begon als een Hollywood film producent, voor hij zijn vleugels uitstrekte naar andere gebieden waaronder luchtvaart (aviation) wat leidde tot de massieve vliegende boot "The Spruce Goose".


The Big Bounce
Zie dit nieuwsbericht voor meer informatie.


Catwoman
Zie onder andere hier voor meer informatie over Catwoman.


Chasing Liberty
Gefrustreerd omdat haar vader (de president van de verenigde staten) haar niet uit het zicht van de geheime dienst laat, ontsnapt tiener dochter Anna (Mandy Moore) aan de aandacht van deze geheime dienst tijdens een concert in Praag en gaat ze er vandoor met een charmante engelse vreemdeling. Wat ze echter niet weet, is dat deze charmante vreemdeling voor haar vader werkt.


Constantine
Wederom een comic book verfilming. Constantine is gebaseerd op de comic "Hellblazer". John Constantine (Keanu Reeves) is een wereldreiziger en ietwat onstabiele mysticus die bovennatuurlijke verschijnselen onderzoekt. Hij moet samen gaan werken met een agente in een onderzoek naar een mysterieuze groepering genaamd "The First of the Fallen".


Exorcist: The Beginning
Deze film speelt zich af voor het o zo bekende The Exorcist. We volgen de reis van Father Merrin (Stellan Skarsgard) als een jonge priester reizend door Afrika wat hem leidt naar zijn eerste ervaringen met demonische krachten in een verborgen ondergrondse tempel.


New York Minute
Een dag in het leven van de Long Island tweeling Jane & Roxy (Mary Kate & Ashley Olsen) die samen naar New York City sneaken. Alles gaat fout als Jane's dayplanner verbonden wordt met de kidnapping van het huisdier van een machtige senator.


Ocean's Twelve
Vervolg op de hitfilm uit 2001 van Steven Soderbergh, Ocean's Eleven. Danny Ocean is terug en komt weer samen met het oude groepje, samen met een nieuw lid om niet één, maar drie gelijktijdige kraken te zetten door heel Europa, niet wetende dat een oude vijand dicht op hun hielen zit.


Phantom of the Opera
Gebaseerd op de beroemde musical van Andrew Loyd Webber. Phantom of the Opera verteld het verhaal van een gemaskerde man die rondwaart in de catacomben van het Paris Opera House. Hij terroriseert iedereen die zich daarin bevinden. Hij wordt hopeloos verliefd op een onschuldige jonge sopraan.


The Polar Express

Scooby Doo 2: Monsters Unleashed

Starsky & Hutch
Film gebaseerd op de tv-serie uit de jaren 70. De twee detectives (in gewone kleding) Ken "Hutch" Hutchinso (Owen Wilson) en Dave Starsky (Ben Stiller) lijken altijd de spannendste zaken te krijgen van hun baas, Captain Dobey, en vertrouwen volledig op straat informant Huggy Bear.


Spartan
Geregisseerd door David Mamet. Een Amerikaans geheim agent die het liefst alleen opereert Scott (Val Kilmer) wordt op een zaak gezet om de dochter van de president te redden. Hij ontdekt gaandeweg dat er een groter, meer sinister plot achter zit, dat zijn oorsprong heeft in het Witte Huis.


Taking Lives

Torque
In de snelle wereld van het motor-racen krijgt een racer (Martin Henderson) de schuld in de schoenen geschoven van de dood van de broer van de meest beruchte en gevreesde bende leider, door een rivaal. Al snel moet hij zowel ontsnappen aan "The Machines" en de FBI.

Troy

Untitled Ballard Project" (aka. Cheetah)
Volgt de onafscheidelijke band tussen een cheetah genaamd Duma en Xan, een jongen die een ware liefdestest voor de boeg heeft als hij heel Zuid Afrika doorkruist om terug te komen bij zijn beste vrienden in de wildernis.


The Whole Ten Yards
Vervolg op "The Whole Nine Yards" (intelligent bedachte titel, red). Gepensioneerde huurmoordenaar Jimmy Tudeski (Bruce Willis) brengt zijn tijd door met het opruimen van zijn huis. Plotseling duikt er een connectie op met zijn verleden. Oz (Matthew Perry) vraagt Tudeski om hulp bij het redden van diens vrouw van een hongaarse bende.


Yu-Gi-Oh!
De eerste lange film over deze animatie serie. Een tiener heeft het geheim ontdekt tot de 5 millenia oude mytische "Shadow Game" wiens spelers bijna de wereld hebben vernietigd en hun beurt nog moeten afmaken.

Al met al een nogal verdeelde hoeveelheid films, en dan hebben we ook nog een aantal titels voor je van 2005.

Komende films in 2005
- Batman: Intimidation Game
- Charlie & The Chocolate Factory
- Farenheit 451
- Harry Potter & The Goblet of Fire
- The Corpse Bride
- The Three Stooges



NieuwsFilm

meest populair