Verhoeven verfilmt Zweedse thriller

De Duitse producent Constantin Film heeft de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven gevraagd een Zweedse detectiveroman te verfilmen. Het gaat om een boek van de populaire misdaadauteur Henning Mankel. Dat heeft Verhoeven dinsdag bekendgemaakt.

Het verhaal gaat over een moord op drie tieners. De enige aanwijzing lijkt een foto te zijn van een vrouw die niemand kent. Schrijver Mankel schreef een hele reeks boeken rond inspecteur Kurt Wallander, het hoofdpersonage.

,,Het verhaal is alles behalve oppervlakkig'', vertelt Verhoeven. ,,Het gaat meer over de relaties tussen de mensen dan om de moorden op zich. Het boek ademt een hele Europese mentaliteit: de karakters worden veel beter geprofileerd dan in de meeste Amerikaanse verhalen.''

Over acteurs kan Verhoeven nog niets zeggen. Het is de bedoeling dat de film wordt geschoten in de Amerikaanse kustprovincie Maine. De regisseur hoopt dat de opnames dit najaar kunnen plaatsvinden

Ook is Verhoeven bezig met de voorbereidingen voor de Nederlandstalige thriller Zwartboek, die speelt rond de bevrijding. Ook hiervan zouden de opnames dit jaar moeten plaatsvinden.

Een ander project waar Verhoeven op dit moment druk voor lobbyt is de verfilming van de detective Azazel, een boek van de Russische auteur Boris Akoenin. Het scenario van deze ,,Basic Instinct in 1876'', zoals de regisseur het verhaal zelf omschrijft, is al voltooid, alleen zijn er nog niet genoeg financiers gevonden om het 80 miljoen dollar kostende project van de grond te krijgen..



NieuwsFilm

meest populair