Filmindustrie pakt filmers in bioscopen aan

De Amerikaanse filmindustrie neemt meer maatregelen tegen mensen die in bioscoopzalen proberen de film op hun videocamera op te nemen. Overtreders in staten als Californië en Ohio kunnen zelfs worden gearresteerd. Dat heeft de Britse omroep BBC vrijdag gemeld.

De Amerikaanse filmindustrie, verenigd in de MPAA, wil in nog veel meer staten kunnen optreden tegen illegaal filmen. Deze vorm van piraterij kost de industrie jaarlijks bijna drie miljard euro, aldus de MPAA.

Er zijn afspraken gemaakt met de politie die de overtreder uit de bioscoop zet. Gebeurt dat in Ohio, dan loopt de bioscoop-piraat de kans op een half jaar celstraf en een flinke geldboete. Maar in Michigan kan er zelfs vijf jaar celstraf op staan.

De industrie zegt dat het er vooral om gaat de mensen af te schrikken. Critici hebben al gesteld dat de maatschappijen beter het illegale kopiëren door mensen die in de filmindustrie zelf werken, kunnen aanpakken. Uit een recent onderzoek bleek dat driekwart van de films die op het internet waren uitgelekt, afkomstig waren van mensen die in 'Hollywood' zelf of in bioscopen werken.



NieuwsFilm

meest populair