Good Bye Lenin! trekt 100.000 bezoekers

Filmtheater LUX in Nijmegen verwacht maandag de 100.000-ste bezoeker in Nederland van de Duitse cultfilm Good Bye, Lenin! Daarmee is de film, die sinds 13 november in roulatie is, volgens de Nederlandse filmhuizen de absolute arthousehit van 2003.

De rolprent over de val van het communisme in Oost-Duitsland van regisseur Wolfgang Becker, gaat over een vrouw, die een groot aanhangster is van het communisme. Ze krijgt een hartaanval en ligt acht maanden in coma. In die tijd valt de Berlijnse Muur en is de maatschappij ingrijpend veranderd. Maar omdat de geringste schok haar dood kan veroorzaken, doet haar zoon alle moeite om de val van de muur geheim te houden. Moeder en zoon blijven in hun flat leven, alsof de communistische DDR nog bestaat.

Good Bye Lenin! heeft dit jaar al een groot aantal prijzen gewonnen. Duitsland zendt de film in voor de Oscar-uitreiking. Ook is de speelfilm genomineerd voor de Golden Globe voor de beste niet-Engelstalige film. De 100.000-ste bezoeker wordt maandag in Nijmegen na afloop van de film in een Trabant, de vermaarde hoekige auto van de DDR, rondgereden.



NieuwsFilm

meest populair