'The Passion of Christ' doet stof opwaaien

Mel Gibson's nieuwe film 'The Passion of Christ' komt pas twee maanden na kerst uit, maar doet tijdens voorvertoningen de gemoederen al hoog oplopen. Gibson heeft de laatste twaalf uur van Jezus Christus verfilmd, wat in zijn ogen een bijzonder gewelddadig gebeuren moet zijn geweest.

Tv-dominee Billy Graham zegt zeer onder de indruk te zijn van de nieuwe film. Ook zou een woordvoeder van de paus hebben gezegd dat de film 'laat zien hoe het moet zijn geweest'. De film verhaald over hoe Jezus wordt gearresteerd, veroordeeld, gemarteld en tenslotte gekruisigd op Golgotha.

Een aantal Joodse groeperingen heeft woedend gereageerd op 'The Passion of Christ', omdat Joden zo negatief worden geportretteerd dat ze een ontvlamming van antisemitisme vrezen bij vertoning van de film.

Mel Gibson vertelt de Associated Press waarom hij de film moest maken: "Deze film moet laten zien hoe het was, maar is ook een resultaat van jaren meditatie en een persoonlijke expressie van geloof. Ik kon deze film niet niet maken."



NieuwsFilm

meest populair