Film over Duitse kannibaal

Het verhaal over de Duitse kannibaal Armin Meiwes wordt mogelijk verfilmd. De man die een andere man met diens instemming opat, onderhandelt over de filmrechten.

Meerdere belangstellenden hebben aanbiedingen gedaan, meldde de advocaat van Meiwes vrijdag in Kassel tijdens een onderbreking van het proces tegen zijn cliënt. Raadsman Harald Ermel sprak tegen dat het om miljoenen euro's zou gaan. Volgens de jurist schrijft Meiwes in zijn cel een boek over zijn leven en daden.

De 42-jarige aangeklaagde verdedigt zijn handelwijze als een vorm van euthanasie. Hij stelt dat zijn 'slachtoffer' zelf had gevraagd om opgegeten te worden. De Duitser maakte video-opnames van zijn daden.

Volgens een forensisch geneeskundige verminkte Meiwes zijn slachtoffer opzettelijk toen de man nog leefde. Als er hulp was gehaald, had de 43-jarige Berlijner ook na het afsnijden van zijn geslachtsdeel nog overlevingskansen gehad, verklaarde de medicus op de zitting. De deskundige baseerde zijn mening op de videobeelden van de slachtpartij.



NieuwsFilm

meest populair