Nieuwe film Breillat in première in Rotterdam

De nieuwe film van Catherine Breillat, 'Anatomie de l'enfer', gaat tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in première. Dat meldde de organisatie vrijdag.

De 33e editie van het film-evenement heeft plaats van 21 januari tot 1 februari in diverse Rotterdamse theaters. Anatomie de l'enfer (hel) wordt in Rotterdam getoond, vlak voordat de rolprent in Frankrijk wordt uitgebracht.

De film is gebaseerd op Breillats roman 'Pornocratie' en is volgens de IFFR-mensen haar meest controversiële en uitdagende productie. ,,Ze gaat verder waar ze in haar eerdere film 'Romance' stopte en onderzoekt nietsverhullend, effectief en surrealistisch de ontmoeting tussen een man en een vrouw.''

Onder het kopje Filmmakers in Focus geeft het IFFR drie mensen tijdens het festival extra aandacht. Het zijn Raul Ruiz, Ken Jacobs en de Nigeriaanse regisseur Tunde Kelani. De laatste is een exponent van de Nigeriaanse filmscene die bekend staat onder de naam 'Nollywood'. Het zijn direct op video geproduceerde films die in het land razend populair zijn.

In het festivalprogramma is verder plaats voor de premières van Nederlandse producties als 'Het Zuiden' van Martin Koolhoven en de Rotterdamse martial arts film 'Fighting Fish'. Ook is de film 'Johan Cruyff: en el momento dado' er voor het eerst te zien. De titel is een Spaanse vertaling van de Nederlandse uitdrukking 'op een gegeven moment'.



NieuwsFilm

meest populair