Ontbreken van Pluk bedreigt filmopnames

Voor de verfilming van het kinderboek Pluk van de Petteflet is nog steeds geen goede hoofdrolspeler gevonden. Honderden jongetjes deden auditie, maar producent Burny Bos en regisseur Ben Sombogaart hebben de jongen met de juiste uitstraling nog niet gevonden.

Dat liet Sombogaart maandag weten. De tijd begint te dringen want begin maart moeten de eerste opnames plaatsvinden. ,,We zoeken via scholen, advertenties in kranten en het napluizen van bestanden van de grote castingbureaus'', vertelde Sombogaart. ,,Het kiezen van een hoofdrolspeler is een secuur werkje.''

Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse bevolking het boek kent, veel meer dan bij bijvoorbeeld Abeltje die hij eerder regisseerde. ,,Onze Pluk moet de uitstraling en het uiterlijk hebben van zowel de woorden van Annie M.G. Schmidt als de tekeningen van Fiep Westendorp. Beiden staan in het collectieve geheugen gegrift.''

Pluk van de Petteflet vertelt het verhaal over een jongetje dat in een klein rood kraanwagentje door de stad rijdt op zoek naar een huis om in te wonen. Via Dolly de Duif komt hij terecht in de torenkamer van de Petteflet.

Samen met medebewoners, onder wie Zaza de kakkerlak en Paard Langhors, komt hij in actie wanneer blijkt dat de kwade Parkmeester de bomen in de wilde Torteltuin wil omhakken om een lelijk tegelpleintje aan te leggen.

Als niet snel een goede Pluk wordt gevonden, worden de opnames uitgesteld en komt de beoogde premièredatum van de film in gevaar. Het is de bedoeling dat Pluk van de Petteflet vanaf 17 november 2004 in de Nederlandse bioscopen is te zien.



NieuwsFilm

meest populair