Eerste uitzending Idols trekt ruim 3 miljoen kijkers

De eerste uitzending van de tweede editie van het tv-programma Idols heeft zaterdagavond 3.116.000 kijkers getrokken. Dat is aanzienlijk meer dan de 1.376.750 mensen die vorig jaar voor het eerst op de populaire talentenjacht afstemden. Dit blijkt zondag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Idols wordt uitgezonden door RTL4. De aftrap van zaterdag was de eerste uit een reeks van zes afleveringen met de audities van 16.731 kandidaten. De bijeenkomsten werden gehouden in hotels verspreid over het land. Aan de eerste editie van Idols deden 7626 mensen mee. De Schoonhovenaar Jamai won de finale. Naar die uitzending keken begin maart bijna 5 miljoen mensen. Het was daarmee het best bekeken programma van de Holland Media Groep ooit.

Vanaf 17 januari zijn de zogenoemde theaterrondes te zien in twee uitzendingen, gevolgd door vier 'workshopuitzendingen' (31 januari tot en met 21 februari). De rechtstreekse shows beginnen op 6 maart. Dan zal naast presentatrice Tooske Breugem ook presentator Reinout Oerlemans zijn opwachting maken. De finale is op 1 mei.



NieuwsFilm

meest populair