Slecht weekend voor Nederlandse bioscoopfilms

De eerste ronde in de grote strijd tussen de kerstfilms is slecht uitgevallen voor de Nederlandse producties. Dat blijkt maandag uit de bezoekerscijfers van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC).

Pipo en de P-P-Parelridder, Kees de Jongen en Verder dan de maan, de drie grote Nederlandse films die op dit moment te zien zijn, trokken alle drie veel minder bezoekers dan de distributeurs hadden verwacht. Alle drie spreken ze van een ,,flinke teleurstelling''.

Pipo en de P-P-Parelridder (116 kopieën) werd dit weekend bezocht door 14.000 bezoekers. Kees de Jongen (59 kopieën) trok 10.000 geïnteresseerden. De Belgische Oscarinzending Verder dan de maan (dertien kopieën) vormde het dieptepunt met 467 bezoekers. Deze film is volgende week nog slechts in vier bioscopen te zien. Pipo en Kees de Jongen blijven ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen draaien in hetzelfde aantal zalen.

Distributeurs Independent Film (Pipo) en UIP (Kees de Jongen) rekenen er op dat de films een langere adem hebben en rond de kerstdagen alsnog grote bezoekersstromen zullen opleveren.

De grote bioscoopfavoriet was dit weekend de nieuwe Disneyfilm Finding Nemo. De vertelling over een clownvisje dat wordt ontvoerd door een tandarts uit Sydney trok zowel in de middag- als in de avondvoorstellingen volle zalen. Andere grote bioscoophits op dit moment zijn de romantische komedie Love Actually en Kill Bill Volume I, de vierde film van Quentin Tarantino.



NieuwsFilm

meest populair