Travestiete kickboxer onderwerp van film

Hij was gewoon wat mascara, een laagje rouge en knalrode lippenstift op te doen, om vervolgens zijn handschoenen aan te trekken om in de met testosteron doorspekte ring zijn tegenstander lens te slaan. Nu is Parinya Charoenphol, een van de beroemdste kickboxers van Thailand, onderwerp van een film.

'Beautiful Boxer' beleefde afgelopen week zijn première. De film gaat over de excentrieke prijsvechter die in zijn zesjarige carrière 22 partijen won waarvan 18 op knock out. Op 22-jarige leeftijd en op het hoogtepunt van zijn carrière hing hij zijn handschoenen aan de wilgen. Hij onderging een geslachtsoperatie om vervolgens als entertainer aan de slag te gaan in de fameuze Patpong-wijk in Bangkok.

"Uiteindelijk is het niet alleen een verhaal over een travestiete bokser maar een verhaal over een persoon die een emotionele reis aflegt om zijn hart met zijn lichaam te verenigen", aldus regisseur Ekachai Uekrongtham.

De regisseur zegt het project bijna te hebben gestaakt omdat hij geen geschikte acteur voor zijn hoofdpersoon kon vinden. Uiteindelijk viel de keus op Assani Suwan, een 22-jarige kickboxer die balletlessen volgde om zijn vrouwelijke kant wat naar boven te halen.

"Ik ben een man, honderd procent zeker", aldus Assani. "De grootste uitdaging was dus of ik het publiek ervan kon overtuigen dat ik van binnen eigenlijk een vrouw ben."



NieuwsFilm

meest populair