Israëlisch tv-programma scoort met échte Truman Show

Een matige soapacteur is zonder het te weten hopeloos populair geworden. Hij is weken lang stiekem gefilmd in zijn limousine en kleedkamer. Het resultaat is de 'Steve Show', die hoge kijkcijfers op de Israëlische TV scoort.

Deze échte versie van 'The Truman Show', de filmhit van Jim Carrey, of ED TV was een grote gok voor de producers, die niet wisten of b-acteur Steve Frankel (31) wel achteraf toestemming zou geven voor het uitzenden van de geheime opnames. "We wilden het echte verhaal van een beginnend acteur in een soapserie laten zien. Hoe hij de baan krijgt en van onbekend nog veel beroemder wordt dan hij had durven dromen", aldus producer Yigal Shilon.

In de 'Steve Show' weten mede-acteurs wel van de list af. Zo vraagt Frankel advies aan zijn limousine-chauffeur, nadat hij verliefd is geworden op zijn tegenspeelster. Later in de serie laat ze hem weten zwanger te zijn van haar ex-vriend. Over de reactie van Frankel kunnen kijkers stemmen op de website van de 'Steve Show'. Pas in de laatste aflevering, die op 15 december wordt uitgezonden, wordt de valstrik aan Steve bekendgemaakt.

Frankel studeerde aan Beit Zvi, de oudste theaterschool van het land, maar zijn carrière kwam tot nu toe niet verder dan rolletjes in een paar reclames. In een eerste reactie zei Frankel: "Ach, het leven is net een soap."



NieuwsFilm

meest populair