Tweede Costa! in de maak

Johan Nijenhuis + Oh Oh Cherso = Kreta!



In 2001 was de film Costa! een groot succes. Zo'n 672.000 mensen bezochten de film van regisseur Johan Nijenhuis, die met de romkom debuteerde als regisseur. Dezelfde regisseur werkt nu aan een tweede deel. De film wordt aankomende zomer opgenomen op Kreta, krijgt de titel Kreta! en draait in de zomer 2012 in de Nederlandse bioscopen.

Dit nieuws maakten Nijenhuis en distributeur Benelux Films bekend. Het verhaal gaat over een freerunner, iemand die op straat acrobatiek bedrijft op muren en andere objecten, die telkens wegrent als de liefde te serieus wordt. Dit patroon verandert als hij op Kreta de ware liefde ontmoet. De acteurs en actrices zijn nog niet bekend, maar Nijenhuis hoopt, net als bij Costa! in 2001 weer veel jonge talenten te kunnen strikken. De hoofdrollen werden toen gespeeld door Katja Schuurman, Daan Schuurmans en Georgina Verbaan.

Of de FilmTotaal lezers op Kreta! zitten te wachten, is de vraag. Costa! krijgt namelijk een waardering van 3,2 sterren. Waar wel naar uitgekeken kan worden, is de schaars geklede actrice die waarschijnlijk op de filmposter prijkt. Of zal Nijenhuis de kinderoogjes sparen?

NieuwsFilm

meest populair