DiCaprio op de bres voor het milieu

Filmster Leonardo DiCaprio heeft zijn roem aangewend om de autoriteiten op te roepen de Amerikaanse afhankelijkheid van olie te verminderen en het broeikaseffect in te perken.

De acteur sprak een online film in met de titel 'Global Warning' als onderdeel van een internetcampagne van Global Green USA, verwant aan Green Cross International. De campagne moet mensen ertoe bewegen stelling te nemen tegen de energiebegroting die momenteel in het Amerikaanse congres behandeld wordt.

Die begroting voorziet in belastingverhogingen ten grootte van 23 miljard dollar en in de mogelijkheid om meer kolen, gas, olie en kernenergie te produceren. De Titanic-ster vindt dat mensen zuiniger met energie moeten omgaan en zich hard moeten maken voor het gebruik van duurzame energiebronnen als wind en zonne-energie.

In de film haalt DiCaprio uit naar bestuurders die 'zich teveel geld en macht vergaren door onze verslaving aan olie' en zich tegen verandering verzetten. "We moeten een scheiding van olie en staat eisen. We kunnen stemmen op leiders die zich wel bekommeren om onze gezondheid, lucht en om het milieu", aldus DiCaprio.



NieuwsFilm

meest populair