IDFA-onderscheiding voor Jelka Anhalt

Filmmaakster Jelka Anhalt heeft zondagmiddag in Amsterdam de Stimuleringsfondsprijs Kids & Docs 2003 gekregen. Ze kreeg de prijs voor het draaiboek van de documentaire Myrte en haar vader.

Aan de prijs, die sinds vijf jaar wordt uitgereikt op het internationale documentairefestival IDFA, is een geldbedrag van 27.500 euro verbonden. De IKON was opdrachtgever voor het verhaal over de 14-jarige Myrte en haar vader die Parkinson heeft. Het verbeeldt de tegenstrijdige gevoelens die zijn ziekte in haar oproepen, en het universele conflict tussen schaamte en liefde.

,,Door de gekozen vorm worden de relaties tussen Myrte en haar vader en moeder met veel respect voor de betrokkenen getoond'', motiveert de vakjury haar keus voor Anhalt. De documentaire gaat 15 minuten duren.

De Prijsvraag Kids & Docs is een initiatief van Cinekid, IDFA en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. Met de prijs willen ze de interesse voor de jeugddocumentaire bij filmprofessionals en kinderen stimuleren en de productie van nieuwe jeugddocumentaires bevorderen.



NieuwsFilm

meest populair