Fame-ster Ray overleden aan beroerte

De Amerikaanse acteur en danser Gene Anthony Ray is op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. Ray was bekend door zijn rol als Leroy Johnson in de film en televisieserie Fame. Hij overleed vrijdag, maakte zijn moeder donderdag bekend.

Ray was als de rebellerende Leroy een van de populairste hoofdrolspelers van de succesvolle film en televisieserie. In werkelijkheid was hij juist van de New Yorkse school voor uitvoerende kunsten gestuurd, nadat hij had gespijbeld om deel te nemen aan de audities voor Fame (1980). De televisieserie flopte in de Verenigde Staten, maar was in Europa van 1982 tot 1987 razend populair.

Ray speelde in 1988 een hoofdrol in het toneelstuk Carrie naar een boek van Stephen King. In het midden van de jaren negentig verscheen hij nog twee keer op het witte doek in Out of Sync (1995) en in de komedie Eddie (1996) van Whoopi Goldberg.

In datzelfde jaar werd vastgesteld dat Ray was geïnfecteerd met het HIV-virus. Afgelopen juni kreeg hij een beroerte, aan de gevolgen waarvan hij vorige week is overleden.

Rays allerlaatste televisieoptreden moet nog worden uitgezonden. De Britse BBC brengt binnenkort een documentaire over een Fame-reünie onder de titel Remember my Name.



NieuwsFilm

meest populair