Wie moet Iron Man 3 regisseren?

Buitenlandse media komen uit bij Nederlandse regisseur!

Enige dagen geleden werd bekend dat Jon Favreau (Cowboys & Aliens, 2011) niet terug zal keren voor de regie van de derde Iron Man film van Marvel Studios. Zijn reden hiervoor is redelijk verklaarbaar. Hij is na een aantal jaar uitgekeken op de ijzeren held en wil graag aan de slag met "originele" projecten. Maar wie moet dan het stokje overnemen?

Op de website SuperHeroHype/Cravenonline staat een lijstje met vijf regisseurs die volgens de websites in aanmerking kunnen komen voor de klus. De kandidaat die zij als nummer één zien, is een bekende naam voor ons! De vijf namen, inclusief een korte toelichting:

5. Gore Verbinski
Verbinski is bekend met Disney en heeft na de eerste drie Pirates films al ruime ervaring met blockbusters producties. Tevens heeft hij overeenkomsten met Favreau, aangezien ook Verbinski kinderfilms heeft gemaakt. Nadeel is dat Disney erg gierig omtrent het salaris. Dit zal Verbinski niet pikken.

4. Andrew Stanton
Ook Stanton is bekend met Disney. Hij maakte reeds Wall-E voor Pixar en hij werkt op dit moment aan de Marvel Comics verfilming John Carter of Mars. De regie van Iron Man 3 zou een bijna logische volgende stap zijn.

3. Shane Black
Deze regisseur en scriptschrijver werkte al eerder met Robert Downey Jr. aan zijn revival Kiss Kiss, Bang Bang. Black heeft Downey Jr. ook geadviseerd tijdens de script-fase van de eerste Iron Man.

2. Duncan Jones
Jones is hot in Hollywood. Na zijn zeer goed ontvangen Moon krijgt de comicfan waarschijnlijk een kans met de regie van een blockbuster. Het is echter afwachten wat zijn volgende film Source Code gaat doen aan de Box Office.

1. Paul Verhoeven
Ondanks dat SuperHeroHype/Cravenonline aangeeft dat de keuze voor Verhoeven meest onwaarschijnlijk is, staat hij wel op nummer één. Hij maakte o.a. de genre-topper Robocop en enkele andere sci-fi klassiekers. Ondanks dat hij de 70 jaar al is gepaseerd, wordt een Iron Man film van de hand van Verhoeven gezien als een potentieel "thing of wonder".

Waarom ook niet! Iron Man 3 moet in 2013 uitkomen en is hoogstwaarschijnlijk een sequel op The Avengers (2012) en Thor (2011).



NieuwsFilm

meest populair