RCV koopt 'Cold Mountain'

RCV Entertainment heeft op de filmbeurs MIFED 2003 in Milaan deze week de film COLD MOUNTAIN van regisseur Anthony Minghella aangekocht. Nicole Kidman, Jude Law en Renée Zellweger vertolken de hoofdrollen in deze film over de Amerikaanse burgeroorlog.

Anthony Minghella was eerder verantwoordelijk voor de regie en het scenario van The Talented Mr. Ripley en The English Patient. COLD MOUNTAIN is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Frazier. Naast hoofdrollen voor Nicole Kidman, Jude Law en Renée Zellweger zijn rollen weggelegd voor Philip Seymour Hoffman, Nathalie Portman, Giovanni Ribisi en Donald Sutherland.

De Amerikaanse burgeroorlog is bijna ten einde als de gewonde soldaat Inman (Jude Law) aan een lange terugreis naar zijn huis op Cold Mountain begint. Hij keert eindelijk terug naar zijn geliefde, Ada (Nicole Kidman) die hij op de boerderij heeft moeten achterlaten toen de oorlog begon. Tijdens zijn zware tocht ontmoet hij vele interessante mensen die hem helpen zijn missie te volbrengen. Thuis probeert Ada het hoofd boven water te houden en krijgt daarbij hulp van Ruby (Renée Zellweger).

In Amerika brengt Miramax de film uit op 25 december 2003. De Nederlandse releasedatum maakt RCV Entertainment zo spoedig mogelijk bekend evenals de andere titels die zijn aangekocht op de MIFED in Milaan.



NieuwsFilm

meest populair