Andere acteurs in nieuwe Potterfilm

De film komt pas in juni 2004 uit, maar de [url2]http://harrypotter.warnerbros.com/web/dailyprophet/article.jsp?id=POA_Teaser_trailer[]trailer[/url2] van de derde Harry Potter is sinds donderdag al op internet te zien. Een dag later wordt het voorproefje op de tovenaarsfilm ook in de bioscoop vertoond.

In vergelijking met de eerste twee Harry Potters zitten er in 'The Prisoner of Azkaban' twee nieuwe acteurs. Gary Oldman maakt zijn Potterdebuut als de slechterik Sirius Black en Michael Gambon speelt de rol van Dumbledore. Voor deze rol moest na het overlijden van Richard Harris een andere acteur worden gezocht.

Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron Weasley) en Emma Watson (Hernione) zijn in deze film ook weer te zien. Potter 3 wordt geregisseerd door de Mexicaan Alfonso Cuaron, die het overnam van Chris Columbus.

De film, die gebaseerd is op het boek van J.K. Rowling, verhaalt over de ontsnapte moordenaar Sirius Black die op jacht gaat naar Harry en hem wil doden. Er komen na 'The Prisoner of Azkaban' nog minstens twee Potterfilms.



NieuwsFilm

meest populair