Matrix-film levert 43 miljoen dollar op

De wereldwijde première van The Matrix Revolutions, het laatste deel in de Matrix-filmtrilogie, heeft 43 miljoen dollar opgebracht. Het ging om de grootste première ooit. De film was gelijktijdig voor het eerst voor het publiek te zien in 107 landen.

In Nederland was dat woensdag om 15.00 uur. In Los Angeles woensdag om 06.00 uur 's ochtends. Filmmaatschappij Warner Bros, onderdeel van Time Warner, rechtvaardigde de publiciteitsstunt donderdag als een poging om piraterij te voorkomen. Meer dan de helft van de opbrengst, 24,3 miljoen dollar, kwam uit de Verenigde Staten en Canada. De voorganger, The Matrix Reloaded, ging in mei draaien en kende de eerste week een recordopbrengst van 157,6 miljoen dollar. De eerste film, The Matrix, verscheen in 1999 in de bioscoop en bracht 456 miljoen dollar in het laatje.

De sciencefiction-thrillers onder regie van de broers Andy en Larry Wachowski gaan over de strijd van mensen om de Aarde van de kwade machten van machines en computerprogramma's die het dagelijks leven hebben overgenomen.



NieuwsFilm

meest populair