Minnie op zoek naar baan in naaiatellier

Oscarwinnares Minnie Driver wil in een naaiatelier in Cambodja gaan werken om op die manier aandacht te vragen voor de slechte arbeidsomstandigheden van de arbeiders. "Ik zal zo lang als het moet samen met andere jonge vrouwen werken om aandacht te vragen voor hun omstandigheden," vertelde de actrice tijdens de première van de film 'Seabiscuit'.

Minnie en een vriend, die fotograaf is, zijn ook van plan een documentaire te maken of een boek te schrijven over hun ervaring. Ze hoopt dat haar bijdrage zal leiden tot betere arbeidsomstandigheden in arme landen. "In de westerse wereld maken wij de problemen niet minder, doordat we steeds goedkope kleding kopen van grote fabrieken uit derde wereld landen."

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Minnie en haar vriend naar Cambodja gaan om de mensen daar te helpen. Ook is nog niet bekend bekend hoe lang en waar ze zullen blijven.

De 32-jarige actrice kreeg een Oscar voor haar rol in 'Good Will Hunting'. Ze heeft ook in 'Cross Point Blank' , 'Return to Me' en 'Hope Springs' gespeeld.



NieuwsFilm

meest populair