Pathé bioscopen willen langer open met kerst

Bioscoopexploitant Pathé wil in de kerstvakantie de openingstijden verruimen om de verwachte bezoekersstromen het hoofd te kunnen bieden. Dat heeft hoofd programmering D. Koot zaterdag gezegd.

In de kerstvakantie strijden ongeveer vijftien grote publieksfilms om de gunsten van de bezoekers. Vorig jaar bezochten in de kerstweek twee miljoen bezoekers de bioscoop. Ook dit jaar garanderen titels als Lord of the Rings III, Finding Nemo, Love Actually, Looney Tunes en Pietje Bell II al bij voorbaat volle zalen rond 25 december. In de meeste Nederlandse bioscopen moeten twee of drie films een zaal delen om alle films die in december uitkomen toch een paar keer per dag te kunnen vertonen.

Marktleider Pathé, die een derde van alle Nederlandse bioscoopstoelen bezit, wil rond kerst de openingstijden verruimen om meer bezoekers te kunnen ontvangen. ,,Je moet proberen rek in de programmering te vinden als je alle films een eerlijke kans wilt geven'', stelt Koot. ,,Dat kan bijvoorbeeld door ruimte te creëren om meer films te vertonen.''

Koot denkt aan een eerste filmvoorstelling om half tien 's ochtends. De laatste film zou kunnen beginnen rond elf uur 's avonds. ,,Volgens mij zijn er genoeg mensen die de dag graag beginnen met een leuke film. En zeker studenten gaan ook om elf uur 's avonds nog wel naar de bioscoop toe.''

Het zou de eerste keer in de Nederlandse bioscoopgeschiedenis zijn dat een bioscoop voor langere tijd zijn openingstijden verruimt.



NieuwsFilm

meest populair