Acteur Sizemore veroordeeld voor mishandeling

De Amerikaanse acteur Tom Sizemore, bekend uit Saving Private Ryan en Black Hawk Down, is maandag veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en drie jaar voorwaardelijk. De filmster kreeg de straf voor het mishandelen van ex-hoerenmadam Heidi Fleiss.

De 42-jarige Sizemore had een stormachtige relatie met Fleiss. Die verwierf zelf internationale faam omdat ze in de jaren negentig een escortbedrijf runde waarvan veel beroemdheden gebruik maakten. De rechter achtte Sizemore onder meer schuldig aan mishandeling en bedreiging van Fleiss. Ook werd bewezen dat hij haar telefonisch lastigviel.

De acteur, die heeft bekend een drugsprobleem te hebben, was bij het uitspreken van het vonnis aanwezig maar gaf verder geen commentaar. Wel presenteerde hij een brief waarin hij zich verontschuldigde voor zijn daden.

Voordat Sizemore achter de tralies gaat, moet hij van de rechtbank in Los Angeles eerst verplicht afkicken en leren met zijn agressie om te gaan. De rechter heeft een strafvermindering van drie maanden in het vooruitzicht gesteld als hij de therapieën succesvol afrondt.



NieuwsFilm

meest populair