Zulaika in Nederlandse filmtheaters

De Antilliaanse jeugdfilm 'Zulaika' is sinds donderdag te zien in een aantal filmtheaters in Nederland. De film is de eerste Antilliaanse kinderfilm en is het Papiaments gesproken. 'Zulaika – kobra ta duru' is vorige week in première gegaan tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam.

De film draait om een 10-jarig meisje dat bij haar oma woont en een leguaan als huisdier heeft. De leguaan is op de hoogte van alle problemen van Zulaika. Elke dag na school helpt het meisje oma in haar winkeltje. Oma blijkt echter niet zo'n goede zakenvrouw te zijn. Ze geeft de boodschappen altijd op de pof en heeft al snel geen geld meer. Daardoor kan ook het schoolgeld van Zulaika niet betaald worden, waardoor zij haar schooljaar niet kan afmaken. Maar Zulaika is niet voor één gat te vangen en bedenkt een plan om de winkel en haar schooljaar alsnog te kunnen redden.

De film draait momenteel onder meer in Rialto Amsterdam, LUX Nijmegen en Filmtheater 't Hoogt in Utrecht. Later zal 'Zulaika' ook in andere filmtheaters te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair