Spaanse All Stars groot succes

De Spaanse remake van de Nederlandse film All Stars is een groot bioscoopsucces. Dat heeft geestelijk vader Jean van de Velde vrijdag gezegd.

De film Días de fútbol (voetbaldagen) heeft in Spanje in een maand tijd bijna anderhalf miljoen bezoekers getrokken. De Europese productie laat daarmee Amerikaanse hitfilms als Bad Boys II, Legally Blond 2, The Italian Jon en Freddy vs. Jason ver achter zich.

De film is na vijf weken nog steeds in alle 211 zalen te zien. Eerder trok de Belgische remake Team Spirit in België al 400.000 bezoekers. In Groot-Brittannië wordt gewerkt aan een Engelstalige versie, in Duitsland zijn juist de rechten van de televisieserie verkocht.

,,De buitenlandse versies zijn allemaal aangepast aan de cultuur en eigenaardigheden van het eigen land'', vertelt Van de Velde. ,,De opdruk van de shirts is bijvoorbeeld veranderd. In All Stars was dat hoofdsponsor Harry's Tuincentrum, in Spanje lopen ze rond met shirts van het Braziliaanse elftal.''

Of Días de fútbol ook in Nederland in de bioscopen gaat draaien, is niet bekend. Wel zijn er plannen om volgend jaar op het Nederlands Filmfestival een speciaal All Stars-programma te vertonen met alle buitenlandse versies van de film.

All Stars was de grote Nederlandse bioscoophit van 1997. De film werd onder meer geselecteerd als Nederlandse Oscarinzending, maar trok zich terug ten faveure van Karakter, dat prompt een Oscar won. De succesvolle 39-delige televisieserie die op de film All Stars volgde, werd wel bekroond met een Emmy Award en een Zilveren Roos in Montreux.



NieuwsFilm

meest populair