Bioscooppremière “Verder Dan De Maan” uitgesteld

De Europese co-productie “Verder Dan De Maan” waarin Huub Stapel, Johanna Ter Steege en Neeltje de Vree de hoofdrollen vertolken, zal op 27 november uitgebracht gaan worden. In tegenstelling tot de eerder geplande bioscooppremière op 30 oktober, is gekozen voor een latere datum vanwege een wijziging van de plot.

De reden om het slot van de film te veranderen, is omdat de regisseur Stijn Coninx heeft geconstateerd dat dit tot een meer coherent einde van de film zou leiden. Met de nieuwe afloop van de film, hopen producent Isabella Films en regisseur Coninx dat de film beter zal worden ontvangen.

De keuze voor deze verandering in de eindfase van de film is niet gebruikelijk in Nederland. Zeker niet, nadat de film reeds op 26 september 2003 tijdens het Nederlands Filmfestival in première is gegaan. Opmerkelijk is dat de oorspronkelijke film enkele weken geleden is geselecteerd als Belgische inzending voor de prestigieuze Oscarfilmprijs, in de categorie “Beste Buitenlandse Speelfilm’’. Coninx heeft al eerder voor zijn film “Daens” een Oscar- nominatie gekregen.



NieuwsFilm

meest populair