'Kill Bill' goed ontvangen in de VS

Het eerste deel van Kill Bill, de nieuwste film van Quentin Tarantino, is succesvol ontvangen in de VS. De film trok in het openingsweekend de meeste bezoekers en behaalde een opbrengst van 22,7 miljoen dollar. Ook de kritieken zijn overwegend positief.

De nieuwe film van Tarantino, zijn eerste sinds 'Jackie Brown' uit 1997, gaat over een huurmoordenaar van 'The Bride' die op haar eigen bruiloft wordt neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar ligt vijf jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze vastbesloten om wraak te nemen. In de vierde film van Quentin Tarantino worden de hoofdrollen vertolkt door Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Lucy Liu, Daryl Hannah en Samuel L. Jackson.

Tijdens de opname ontstond als een grap het idee om de film in twee delen te splitsen. Toen Tarantino eenmaal aan de montage van de meer dan drie uur durende film begon, werd het plan echter steeds serieuzer. Het eerste deel zal vanaf 20 november in de Nederlandse bioscopen draaien. Vermoedelijk zal het tweede deel van Kill Bill in februari in de VS zijn première beleven.



NieuwsFilm

meest populair