Val Kilmer op het matje bij de gouverneur

Val Kilmer op het matje bij de gouverneur12-10-2003

Gouverneur van de Amerikaanse staat New Mexico Bill Richardson, die wereldwijd al veelvuldig als bemiddelaar is opgetreden, heeft met acteur Val Kilmer gedineerd om te proberen een conflict de wereld uit te helpen dat is opgelaaid na een interview met Kilmer.

Richardson nodigde ook de senator van de staat Phil Groego uit, die kritiek had geuit op de uitspraken van Kilmer. Griego moest vanwege gezondheidsproblemen echter verstek laten gaan bij het diner in het huis van de gouverneur.

Kilmer, die en ranch heeft ten zuiden van het plaatsje Pecos, zei in en interview met Rolling Stone dat hij in de 'moordhoofdstad van het Zuidwesten' leeft, en dat ' 80 procent van de mensen die in de regio wonen dronkelappen zijn'. Griego beantwoordde het interview door te stellen dat als het de acteur niet bevalt, hij maar naar elders moet verkassen.

De ster uit onder meer 'Batman' en 'The Doors' zegt dat hij verkeerd is geciteerd en dat dingen uit zijn verband zijn gehaald. Sommige dingen in het interview zou hij zelfs helemaal niet gezegd hebben. Rolling Stone blijft erbij dat Kilmer de uitspraken wel gedaan heeft.

Na afloop van het diner zei Richardson dat Kilmer gek is op de staat. "Diit is een trotse New Mexicaan", aldus de gouverneur.



NieuwsFilm

meest populair