Russisch roulette was een truc

Ruim drie miljoen Britten zaten zondag aan de buis gekluisterd toen Derren Brown een pistool op zijn eigen hoofd zette, drie keer de trekker overhaalde, vervolgens het wapen op een zandzak richtte en vervolgens een gat in de zak knalde.

Brown, die zegt een meester in geestelijke manipulatie te zijn, zegt dat hij de gedachten kon lezen van de vrijwilliger die de ene kogel in het pistool stopte. Volgens de politie was het spelletje Russische roulette echter niet zo spectaculair als het leek: er kwamen special effects aan te pas, en de kogel was slechts een losse flodder.

'Het is niet aan ons om te oordelen of dergelijke televisie smaakvol is of niet. Wij waren op de hoogte en tevredengesteld met de wetenschap dat niemand gevaar liep en dat het om een magische illusie ging", aldus een woordvoerder van de politie op Jersey, waar de show opgenomen werd.

Het programma werd in Groot-Brittannië uitgezonden via Channel 4. Ook in Nederland kon men getuige zijn van het programma. RTL4 zond het zondagavond gelijk met Channel 4 uit.



NieuwsFilm

meest populair