Philips gaat voor 3D

Ambilight, Cinema 21:9.... Doe maar een 3D thuisbioscoop!

Avatar maakt niet alleen veel los bij het publiek, ook de televisieproducenten staan in de rij om de 3D techniek de huiskamer in te brengen. Ook ons eigen Philips is weer in 3D gestapt, nadat ze enige tijd gelden geleden nog besloten niet verder te gaan met de productie van 3D schermen.

De 21 : 9 bioscoop-tv van Philips wordt deze zomer gepimpt. Er komt namelijk een 3D versie beschikbaar. Dit kondigde Philips onlangs aan in Barcelona. Ook wordt er 3D-ondersteuning techniek ingebouwd in de nieuwe 8000 (37, 40, 46 en 52 inch) en 9000 (32, 40 en 46 inch) led-series. Dit worden allemaal 3D-ready versies. Er moet een 'upgradepakket’ gekocht worden om de driedimensionale beelden echt te kunnen bekijken. Deze upgrade, een draadloze zender en twee active-shutter-brillen, gaan naar verwachting 200 à 300 euro kosten.



Deze aanpak is verrassend te noemen, omdat Philips eerder veel tijd en energie heeft gestoken in het Philips 3D Solutions project. Er werden 3D-tv's ontwikkeld waarbij je géén bril nodig hebt. Je kent ze misschien wel uit het Holland Casino. Hier werd ongeveer een jaar geleden de stekker uitgetrokken omdat Philips dacht dat maar beperkt de huiskamer zou binnendringen. Waarschijnlijk wordt de "brilloze" variant (Ambi-3D?) pas over een paar jaar geïntroduceerd als de "bebrilde" versie al voor zo'n €299 bij de Mediamarkt staat.

Exacte verkoopdata en prijzen zijn nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair