Stormloop op kaartjes Lord of the Rings-marathon

De belangstelling om half december de drie films uit The Lord of the Rings-trilogie achter elkaar te bekijken, is groot. ,,Sommige voorstellingen, zoals die in Eindhoven, zijn uitverkocht'', zegt een woordvoerder van organisator bioscoopbedrijf Pathé woensdag.

Op 16 december gaat The Return of the King, het derde en laatste deel van Lord of the Rings wereldwijd in première. Fans kunnen de drie films, die bij elkaar negen uur duren, achterelkaar bekijken. De marathonzitting begint met de vertoning van de eerste twee delen The Fellowship of the Ring en The Two Towers op dinsdag 15 december om 16.30 uur. Woensdag net na middernacht gaat deel 3 The Return of the King draaien.

Volgens de woordvoerder van Pathé vertonen niet alle vestigingen van het bioscoopbedrijf de films achter elkaar. Sommige bioscopen kiezen voor twee avonden. Bioscoop De Kuip in Rotterdam heeft een marathon en serveert tussendoor een maaltijd aan de filmfans.

Lord of the Rings is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Britse schrijver Tolkien. De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson nam de drie delen op in zijn geboorteland. Het eerste deel ging in 2001 in première en bracht wereldwijd 860 miljoen dollar op. In Nederland gingen 1,8 miljoen mensen ervoor naar de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair