Spaanse All Stars enorm bioscoopsucces

De Spaanse remake van de Nederlandse film All Stars is een groot bioscoopsucces. Dat heeft geestelijk vader Jean van de Velde zondag gemeld. De film Días de fútbol (Voetbaldagen) trok in Spanje in de week van de première meer dan 150.000 bezoekers.

,,Het simpele concept van eind-twintigers die op de voetbalclub lief en leed delen is blijkbaar universeel'', verklaart Van de Velde het succes. Eerder trok de Belgische remake Team Spirit in eigen land al 400.000 bezoekers, meer publiek dan de Nederlandse film in eigen land genereerde.

In Groot-Brittannië wordt gewerkt aan een Engelstalige versie, in Duitsland zijn juist de rechten van de televisieserie verkocht. ,,De buitenlandse versies zijn allemaal aangepast aan de cultuur en eigenaardigheden van het eigen land'', vertelt Van de Velde. ,,In Spanje kan je bijvoorbeeld niet aankomen met dat typisch Hollandse geweeklaag over wedstrijden die constant vanwege de regen moeten worden afgelast.''

All Stars-programma

Of Días de fútbol ook in Nederland in de bioscopen gaat draaien, is niet bekend. Er zijn wel plannen om volgend jaar op het Nederlands Filmfestival een speciaal All Stars-programma te vertonen met alle buitenlandse versies van de film.

All Stars was de grote Nederlandse bioscoophit van 1997. De hoofdrollen werden vertolkt door Antonie Kamerling, Danny de Munk, Daniël Boissevain, Kasper van Kooten, Ricky Koole, Isa Hoes, Hans Dagelet en Daphne Deckers.

De film werd onder meer geselecteerd als Nederlandse Oscarinzending, maar trok zich terug ten faveure van Karakter, dat prompt een Oscar won. De succesvolle 39-delige televisieserie die op de film All Stars volgde, werd wel bekroond met een Emmy Award en een Zilveren Roos in Montreux.



NieuwsFilm

meest populair