Georgina Verbaan als mug in Bomans-verfilming

Het boek Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans wordt verfilmd. Dat heeft producent Egmond Film vrijdag bekendgemaakt. Het verhaal vertelt over een tienjarig jongetje dat een wonderlijke reis door een insectenboek maakt.

Veel bekende acteurs transformeren voor de verfilming even tot insect. Georgina Verbaan zal te zien zijn als mug, Johnny de Mol speelt een mier, Alfred van den Heuvel maakt zijn opwachting als wesp, Jurgen Raymann vertolkt een hommel en cabaretiers Plien en Bianca verschijnen als lieveheersbeestjes. Normale mensenrollen zijn er voor onder anderen Gregor Frenkel Frank (grootvader) en cabaretier Lenette van Dongen, die haar filmdebuut maakt als juffrouw van Erik.

De regie is in handen van Gidi van Liempd, regisseur van commercials. Hij maakt met Erik of het klein insectenboek zijn regiedebuut. Het is overigens niet de eerste maal dat het beroemde boek van Bomans wordt verfilmd. In 1979 werd er al een televisiefilm geproduceerd. Toen werden de insectenrollen vertolkt door onder anderen Jan Blaaser (tor), Ko van Dijk (glimworm), Mimi Kok (kruisspin), Bernard Droog (bij), Sacco van der Made (hommel) en Siem Vroom (hooiwagen).

De nieuwe verfilming kost 5 miljoen euro. Het resultaat moet met kerstmis volgend jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair