Fokke & Sukke bij BNN

Het stripduo Fokke & Sukke krijg twee keer in de vier weken een eigen stukje in de zendtijd van BNN op Nederland 2. Het programma gaat 'In Het Afzien van...' waarin de twee op humoristische wijze terugblikken op de gebeurtenissen van de de afgelopen maand.

In de eerste aflevering bespreekt het duo de verjaardag van Prins Friso, de dijkdoorbraak in Wilnis en overlijden van Charles Bronson. Daarnaast behandelen ze ''traditiegetrouw'' de afgekeurde grappen van de maand en is er een vooruitblik op het nieuws van de komende maand.

Fokke & Sukke zijn al dagelijks te zien in NRC Handelsblad en nu dus ook op TV bij BNN. Samen met schrijver Ronald Giphart en de geestelijk vaders Jean-Marc van Tol en Bastiaan Geleijnse, levert het duo commentaar op de gebeurtenissen van de voorbije maand. Venijnig, genadeloos, relativerend, kritisch, tegendraads; we zien hoe Fokke & Sukke reageren op het nieuws, maar ook hoe zij er langzamerhand deel van zijn gaan uitmaken.
Naast het actuele werk komen de schnabbels van Fokke & Sukke aan bod, een enkele trouwe fan en een stuk of wat geweigerde cartoons. Dat de gelauwerde cartoonvogels slecht tegen kritiek kunnen, zal blijken uit de rubriek ''Boze brieven''.

'Fokke & Sukke: Het afzien van...' is vanaf 25 september te zien op BNN Nederland 2 om 23:15.



NieuwsFilm

meest populair